انار؛ آشنایی با خواص و آموزش آشپزی با میوه های محبوب شب یلدا

در روزای گذشته، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اعلام کرده بود به دلیل سرمازدگی امسال با کمبود انار و بعدا گرانی این میوه مواجه هستیم.
اما مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت کشاورزی اعلام کرد که با وجود سرمازدگی بخشی از باغ‌های انار، هیچ کمبودی وجود نداره و به نظر می‌رسد نوبرانه بودن و بعضی سودجویی‌ها دلیل گرانی این محصوله.

این میوه آبدار و یاقوتی پر از شکلای جور واجور ویتامینا، مواد معدنی و فیبره. بخاطر این، حتما براتون جالبه تا با خواص و فواید بیشمار اون بیشتر آشنا شید. اگه این طوره، پیشنهاد می کنیم تا ادامه مطلب رو از نظر بگذرونین.

همراهمون باشین.

 

مختصری در مورد انار

 

نیاز به گفتن نیس که انار یه میوه درختیه و دانه های اون بیشتر قرمز و بعضی وقتا سفید یا صورتی هستن. پوست انار بیشتر قرمزه اما نمونه های زرد و مشکی اونم فت و فراوون دیده می شن.

جالبه بدونین که این میوه دوست‌داشتنی بومی شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هنده. کشورمون ایران با تولید هرساله حدود یکهزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در دنیا بشمار میره و هندوستان در رتبه پس از اون قرار گرفته.

شهرستانایی مثل ساوه، نی‌ریز و فردوس بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار کشور حساب می شن.

انار رو میشه در شرایط جورواجور آب و هوایی و هرگونه خاکی کشت داد. فقط لازمه اشاره کنیم که آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن اون می شه.

اجناس انار

از انار اجناس مختلفی جفت و جور می شه که میشه به رب، آب انار، لواشک، چاشنی غذا و مربای انار اشاره کرد.
از پوست این میوه واسه جفت و جور رنگ سنتی استفاده می شه.
هم اینکه در طب سنتی جوشونده پوست انار واسه درمان مشکلات گوارشی و گلو درد تجویز می شه.

ارزش غذایی انار

(۱۰۰گرم دانه انار):

  • انرژی ۳۸ کالری

  • آب ۸۲ گرم

  • پروتئین ۰/۴ گرم

 

  • چربی /۳ گرم

 

  • مواد نشاسته ای ۱۰ گرم

 

 

  • کلسیم ۴ گرم

  • سدیم ۳ میلی گرم

  • پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم

  • آهن ۰/۵ میلی گرم
  • ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم

  • ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم

  • ویتامین ب ۳ ۰/۰۲ میلی گرم
  • ویتامین ث ۴ میلی گرم

 

خواص انار

 

 

 

    • انار شیرین ادرار آوره و آب انار شیرین هم واسه بیماریای مجاری ادرار خوبه.

  • انار ملین مزاجه و ترشح صفرا رو زیاد می کنه.

    • آب انار خنک کننده س و رنگ صورت رو سرحال می کنه.
    • مقوی مقوی قلب و معده هم بشمار میره.

    • انار بهترین دارو واسه تقویت کلیه واسه سالمندانه.
    • اگه انار رو با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنه.
    • جوشونده پوست انار و یا جوشونده برگای انار واسه برطرف کردن گلو درد و زخم گلو خوبه.
  • دم کرده گل انار اسهال طولانی رو برطرف می کنه.
  • خانمایی که عادت ماهیانه شون منظم نیس می تونن از جوشونده برگهای انار استفاده کنن.
  • دم کرده گلای انار رو به شکل غرغره واسه نابود کردن زخمهای دهن استفاده کنین.یه لیوان آب انار حدود ۴۰ درصد ویتامین C لازم روزانه بدن رو تأمین می کنه.
  • آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست که گروهی از آنتی اکسیدانای قوی هستن.
  • آب انار در پیشگیری از بیماریای قلبی، سکته و حمله قلبی نقش موثری داره.
  • انار به دلیل داشتن آنتی اکسیدانای قوی، با رادیکالای آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستن، مقابله می کنه.
  • روغن دانه های انار در کاهش ورم و دردهای عضلانی موثره و به تنظیم هورمونا که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال دچار شدن به سرطان سینه دارن، کمک می کنه.
  • انار منبع غنی ویتامینای A، ث و B هستش و شامل مواد معدنی مختلفی مثل کلسیم، پتاسیم و آهنه. این میوه قرمز رنگ هم اینکه فیبر زیادی هم داره.
  • دو ماده اصلی انار یعنی پونیکالاگین و اسید پونیکیک مسئول بیشتر خواص سلامتی در این میوه هستن. انار هم اینکه شامل مقادیر زیادی آنتی اکسیدانه که می گن حدود سه برابر بیشتر از آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبزه.

 

انار واسه سلامت استخوانا خوبه؟

 

در مطالعاتی که در سالای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ صورت قبول کرد، ثابت گشت که مصرف همیشگی انار از پوکی و شکنندگی استخوانا در موشا پیشگیری کرده. اما این آزمایش هنوز روی آدم انجام نشده و هنوز هیچ مصداقی واسه اثبات این ادعا وجود نداره.

انار موجب کارکرد بهتر ورزشکاران می شه؟

آنتی‌اکسیدان موجود در انار اندازه صبر و تحمل ورزشکاران رو زیاد کرده و فعالیتای ایروبیک اونا رو بهتر کنه.
این ادعا به دنبال تحقیقی عنوان شد که به موجب اون ورزشکاران ۱۵ روز پشت سر هم، حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب انار مصرف کردن.

هم اینکه در آزمایشی دیگه هم ثابت شد که مصرف آب انار نیم ساعت قبل از انجام فعالیتای ورزشی، موجب تقویت روند انجام اونا می شه.

 

انار خاصیت ضدالتهابی داره؟

 

تحقیقات علمی زیادی خاصیت ضدالتهابی انار رو ثابت کردن. بعضی از آزمایشات مشخص کردن که مصرف انار می تونه به درمان التهابات معده و روده منجر شه.
این در حالیه که تحقیقات دیگری ثابت کردن که اسید پونیکیک موجود در روغن هسته انار روی سلولای سرطانی سینه خاصیت ضدالتهابی داره.

هم اینکه مشخص شده، با مصرف روزانه آب انار پس از ۱۲ هفته علایم التهابی کمتری در خون بیماران گرفتار به دیابت نوع ۲ وجود داشت.

انار می تونه خطر دچار شدن به بیماریای قلبی رو کم کرده و موجب کاهش فشار خون شه؟

در تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، مشخص شد که مصرف ۱۵۰ میلی گرم آب انار در هر روز به مدت ۲ هفته در کاهش فشار خون بیماران خیلی موثره. هم اینکه در یکی از تحقیقات سال ۲۰۰۵ هم ثابت شد که نوشیدن آب انار به بهتر شدن جریان خون و کارکرد قلب کمک می کنه و پس گزینه درمانی خوشمزه ای واسه آدمایی بشمار میره که از مشکلات قلبی رنج می برن.

انار موجب تقویت حافظه آدم می شه؟

تحقیقی در مورد تاثیر مصرف انار بر قابلیتای شناختی مغز بازم در دست اجراست. اما در آزمایش کوچیکی که روی تعدادی از افراد میان سال انجام شد، از اونا خواسته شد تا هر روز یه لیوان آب انار مصرف کنن و پس از گذشت چهار هفته، مشخص شد که ویژگیای کلامی و چشمی افراد بهبود محسوسی داشته.

در آزمایش دیگری هم مشخص شد که انار روی کارکرد شناختی مغز موشا تاثیر مثبت داشته.

انار می تونین روی تاثیر داروها اثر منفی داشته باشه؟

در بعضی موارد اعلام شده که انار رو نباید با بعضی داروهای مربوط به فشار خون یا استاتینا مصرف کرد.
اگه در حال مصرف داروی خاصی هستین که تصور می کنین ممکنه با انار اختلاف داشته باشه، حتما با دکتر معالج خود در این رابطه مشورت کرده و از ایشون کمک بخواین.

 

 

مضرات مصرف انار

    • مصرف انار واسه کسائیکه سرد مزاج هستن خوب نیس چون معده رو سست کرده و ایجاد نفخ می کنه.
    • جوشونده پوست درخت و پوست ریشه اون که واسه رفع کرم بکار میره ممکنه سرگیجه و استفراغ بسازه.
    • کسایی که زخم معده دارن انار ترش براشون ممنوعه. کلا زیاده‌روی در مصرف انار ترش امکان به وجود اومدن زخم معده رو داره.

  • رب انار یبوست می‌آورد.
  • در موقع خوردن جوشونده پوست انار از خوردن روغن کرچک دوری شه.

    چون ممکنه ایجاد مسمومیت کنه.

  • اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستن بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.

دانه کردن انار یکی از سخت ترین بخشای خوردن این میوه هستش که حتی می تونه مانع از انتخاب اون از بین سبد میوه ها هم بشه. اما ما در این مطلب یه روش بسیار آسون براتون انتخاب کردیم که در چند ثانیه می تونین یه انار کامل رو دانه کرده و از خوردن اون لذت ببرین. واسه دیدن ویدئوی آموزشی این پیشنهاد می کنیم به این لینک مراجعه کنین.

چیجوری میشه انار سالم و رسیده خرید؟

شاید تصور شه که انار هم مثل هندوانه خیلی قابل تشخیص نیس که درونش چه خبره و با دانه های قرمز مواجه هستیم یا سفید و کال؟ اما باید بدونین که از روی ظاهر این میوه خوشمزه و بهشتی میشه از رسیده بودن اون مطمئن شد.

واسه اینکه مانند یه حرفه ای انار بخرین، پیشنهاد می کنیم به این مطلب مراجعه کنین.

 

 

آموزش غذا و نوشیدنی با انار

 

 

دمنوش انار و دارچین

مواد لازم (۲ نفر)

  • یه پیمانه آب انار تازه

 

  • یه پیمانه آب جوش

 

  • چوب دارچین
  • یه قاشق غذاخوری چای خشک
  • یه قاشق غذاخوری شکر (یا کمی نبات)
روش درست کردن

    1. همه مواد به غیر از شکر رو در قوری بریزین و آب جوش رو روی اونا بریزین.
    2. قوری رو به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه روی کتری بذارین تا چای دم بکشه.

  • هنگام سرو شکر یا نبات رو اضافه کنین.

سانگریا

مواد لازم

  • ۲ پیمانه آب داغ

 

 

  • ۲ عدد چای مشکی کیسه ای

  • ۲ چوب دارچین
  • نصف پیمانه شکر
  • ۳ پیمانه آب انار

  • ۱ پیمانه آب پرتقال تازه

 

 

  • ۱ عدد پرتقال متوسط

 

    • ۱ عدد لیموترش زرد متوسط

 

  • ۱ عدد لیموترش سبز متوسط

  • ۱ عدد سیب متوسط
  • ۳ پیمانه آب گازدار

روش درست کردن

    1. چای کیسه ای رو درون آب داغ بریزین. چوبای دارچین رو درون اون بندازین و ۵ دقیقه کنار بذارین تا دم بکشه.
    2. تو یه پارچ بزرگ، چای دارچینی رو با همه مواد مخلوط کنین.
    3. اونو یه ساعت در یخچال بذارین تا سرد شده و همه مزه ها به خورد هم برن.
  • نوشیدنی رو با یخ سرو کنین.
کوکتل انار و گریپ‌‌فروت
مواد لازم

  • نصف پیمانه آب گریپ‌فروت

  • نصف پیمانه آب انار

  • ۱ پیمانه شکر

  • ۲ عدد بادیان ستاره ای

 

    • یخ

 

  • آب گازدار

  • دانه های انار

روش درست کردن

  1. آب گریپ‌فروت، آب انار، شکر و بادیان ستاره ای رو درون شیرجوش بریزین و روی حرارت ملایم بذارین تا بجوشه. شربت رو همیشه هم بزنین تا شکر به طور کامل آب شه.
  2. اونو از روی حرارت وردارین و نیم ساعت کنار بذارین. بعد از صافی عبور داده و کنار بذارین تا خنک شه.
  3. واسه سرو، پارچ رو تا نیمه از یخ پر کنین. ۴ قاشق غذاخوری از سیروپ رو ریخته و آب گازدار رو اضافه کنین. در آخر، کوکتل رو با دانه های انار تزئین و سرو کنین.
این مطلب را هم از دست ندهید :   فرود اولین ایرباس ۳۵۰ و بوئینگ ۷۸۷ در ایران با هواپیمایی قطر