ارائه پیشنهاداتی برای تأمین رضایتمندی بیشتر زیاندیدگان به شرکت بیمه ایران.
پرسشهای پژوهش
از آنجاییکه حل مشکلات و برآوردن انتظارات مشتریان یکی از عوامل اساسی در گسترش بازار و نگهداری وفاداری مشتریان شرکت بیمه است و همچنین یکی از از عوامل موثر در موفقیت سازمانهای خدماتی برتر و پیشرفته، نیل به هدف رضایتمندی مشتری از طریق بهبود در کیفیت خدمات ارائه شونده به آنها میباشد. و نیز با توجه به اهداف پژوهش، پرسشهای پژوهش را میتوان به صورت زیر بیان نمود:
آیا برخورداری واحد پرداخت خسارت از امکانات رفاهی عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
آیا مکان و فضای ارائه خدمات پرداخت خسارت، عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
آیا عدم تبعیض در پرداخت خسارت به زیاندیدگان عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
آیا تسریع درپرداخت خسارت، عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
آیا برخورد مناسب کارکنان شرکت بیمه ایران عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
آیا استاندارد سازی فرآیند ارائه خدمات، عاملی برای رضایتمندی مشتریان است؟
جنبه جدید بودن و نوآوری در پژوهش
با بررسی موضوع پژوهش حاضردر پایگاههای اطلاعاتی پایاننامهها و مقالات داخل کشور، مشاهده گردید که پژوهشی تحت این عنوان درکشور و بویژه درشهرستان بوشهرصورت نگرفته است و این پژوهش، اولین تحقیق در شهرستان بوشهر است. لذا پژوهش فوق از این نظر که اولین پژوهشی در خصوص موضوع حاضر در ایران و بویژه در شهرستان بوشهر صورت میگیرد، یک پژوهش جدید میباشد و میتواند پایهای برای انجام پژوهشهای مشابه گردد. همچنین شناسایی انتظارات مشتریان بیمه ایران؛ بر اساس بررسیهایی که انجام دادیم هیچ بیمه یا مؤسسه خدماتی انتظارات مشتریان را به صورت مشخص بیان نکرده بود در نتیجه بر آن شدیم که انتظارات را شناسایی کنیم.
محدودیتهای پژوهش
مشکلات ناشی از چندین مرحله توزیع پرسشنامه در میان مشتریان و مسئولان شرکت بیمه.
عدم تمایل و عدم همکاری مشتریان در پاسخگویی به پرسشنامه.
تعریف واژگان و اصطلاحات تخصصی
بیمه[۳]: به معنی عقدی است که به موجب آن یکطرف تعهد میکند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر، در صورت وقوع یا بروز حادثه، خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی را بپردازد. متعهد را بیمهگر[۴] ، طرف تعهد را بیمهگذار، وجهی را که بیمهگذار میپردازد حق بیمه[۵] و آنچه بیمه میشود را موضوع بیمه مینامند.
زیاندیده: کلیه زیاندیدگان ناشی از وسایل نقلیه موتوری زمینی اعم از زیان جانی و مالی، خواه اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی (شرکتها) باشند شخص ثالث نامیده میشوند.
خسارت مالی: عبارت است از خسارتهای وارده به کلیه اموال منقول و غیر منقول متعلق (تحت مالکیت).
اشخاص ثالث: هر زیاندیدهای که آسیب ببیند چه جانی و چه مالی شخص ثالث است به استثناء راننده مسئول حادثه که شخص ثالث محسوب نمیشود.
خسارت جانی: منحصراً مربوط به آسیب جانی و صدمات وارده به جسم آدمی است نه موجودات دیگر بلکه فقط انسان.
خسارت سرنشین: بیمه نامه سرنشین مخصوص راننده است. (تبصره۶ ماده۱ قانون بیمه اجباری شخص ثالث)
رضایتمندی: احساسی که اشخاص زیاندیده در اثر برآورده شدن خواستهها و انتظارتشان از سوی بیمه ایران بدست میآورد.
اصل غرامت[۶]: به موجب اصل غرامت که بر بیمههای اشیاء و مسئولیت حاکم است خسارت پرداختی توسط بیمهگر حداکثر به میزان خسارت واقعی وارده به مورد بیمه در اثر وقوع خطر بیمه شده است.
فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده
مقدمه
یک سازمان برای حداکثر بهرهبرداری از فرصتها و اجتناب از تهدیدها باید کار خود را از محیط بازاریابی آغاز کند. محیط بازاریابی از نیروها و بازیگرانی تشکیل میشود که توانایی سازمان را برای انجام مبادلات نافع با مشتریان هدف تحت تأثیر قرار میدهند. تمرکز بر نیازهای مشتریان، عامل اصلی فلسفه بازاریابی است. امروزه بسیاری از شرکتها و سازمانهای خدماتی، مفاهیم جدید بازاریابی را پذیرفتهاند و طبق آن عمل میکنند. آنها متوجه شدهاند که تمرکز بر نیازهای مشتریان به معنی توجه به کیفیت و ارائه خدمت به مشتریان است، بنابراین هر سازمانی تلاش میکند که مشتریگرا باشد. برتری یافتن در ارائه خدمات به مشتری، مستلزم داشتن تعهد کامل به مشتری است. یکی از عمده راههایی که شرکتها میتوانند خدمات خود را از سایر شرکتهای رقیب متمایز کنند این است که به صورت مستمر، خدماتی با کیفیت برتر نسبت به سایر رقبا ارائه کنند. بر طبق یافتههای پژوهشی که در مرکز هنلی[۷] در سال ۱۹۹۷ صورت گرفته است، هزینه به دست آوردن یک مشتری جدید میتواند ۵ برابر بیشتر از هزینه نگهداری مشتری فعلی باشد و نیز بازگشت سرمایه در بازاریابی برای مشتریان موجود، میتواند ۳ تا ۷ برابر بیشتر از مشتریان آینده باشد (هاپسون و همکاران، ۱۳۸۱).
یکی از رسالتها یا مأموریتهای اصلی هر سازمان بازرگانی، تأمین نیاز خاصی از مشتریان یا بازار هدف آن سازمان از طریق عرضه کالا یا خدمت خاصی به آنان است.این تأمین رضایت، منجر به وفاداری مشتریان نسبت به کالا یا خدمت سازمان میشود و نهایتا تداوم فعالیت و حیات سازمان را تأمین میکند (روستا و همکاران، ۱۳۸۱).
منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است |
>تمایل به ارائه با کیفیت کالا و خدمات، نقش مهمی در صنایع خدماتی از جمله بیمه ایفاء میکند، زیرا کیفیت خدمات برای بقا و سودآوری چنین سازمانهایی حیاتی است و یک استراتژی سودآور برای سازمان است. امروزه، رضایت مشتری و کیفیت خدمات، مسائلی حیاتی در اغلب صنایع خدماتی به شمار میروند (استافورد و همکاران، ۱۹۹۸). در شرکتهای بازرگانی و خدماتی فعال در بازارهای رقابتی، مشتری مداری[۸] پایه و اساس حرکت و بقای سازمانها است؛ به عبارت دیگر، تمامی راههای حفظ و بقای یک سازمان و بنگاه اقتصادی، به حفظ و ارتقای وفاداری به مشتریان و مطمئن ساختن آنان از امکان دستیابیشان به خدمات مورد نظرشان در کوتاهترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت ختم میشود. این موضوع در بخش پرداخت خسارت[۹] به بیمهگذاران در شرکتهای بیمه اهمیت بسیار زیادی دارد.
بدیهی است شرکتهای بیمه برای تداوم فعالیت خود باید به پرداخت خسارت اقدام کنند و شانه خالی کردن و طفره رفتن شرکت بیمه برای پرداخت و تسویه منصفانه خسارتها باعث ایجاد روابط نامطلوب بین آن شرکت و مردم میشود. شرکت بیمهای که مرتبا خسارتهای واقعی و درست را کم پرداخت میکند خیلی زود، مشتریان خود را از دست میدهد (صالحی، ۱۳۷۷). محصول بیمه از آن نوع کالاهای فیزیکی نیست که ماهیت و کیفیت محصول در زمان معامله قابل لمس باشد، بلکه یک محصول تعهدی است؛ یعنی فروش تأمین اطمینان پرداخت خسارت در آینده در مقابل تعهد بیمهگذار در زمان حال به پرداخت حق بیمه (آسوده، ۱۳۸۷).
این فصل به مفاهیم بازاریابی و خدمات، همچنین مباحث بیمه بویژه مبحث خسارت، انتظارات مشتریان از صنعت بیمه، ابعاد کیفیت خدمات و … میپردازد. و در پایان پژوهشهای انجام شده در این زمینه بررسی شده و چارچوب پژوهش ارائه میشود.
مفهوم بازاریابی
بازاریابی، نقش مهمی را در موقعیتهای مختلف ایفا میکند. بازاریابی در مؤسسات غیر انتفاعی نظیر دانشگاهها، مکانها مانند کلیساها و موزهها، افکار و عقاید اشخاص مانند انتخابات کاربرد دارد (بیردن و همکاران، ۲۰۰۱). بازاریابی، عامل اصلی موفقیت حرفهای است. واژه بازاریابی به معنی فروختن نیست بلکه به معنای تأمین نیازهای مشتری است. شرکتهای مدرن با رقابت فزایندهای رو به رو هستند و موفقیت از آن شرکتهایی خواهد بود که بتوانند به بهترین نحو ممکن، خواستههای مشتری را درک و بالاترین منفعت را برای مشتریان هدف خود تأمین کنند.