در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ وﺿﻌﯿﺖ ﻧﻘﺪﯾﻨﮕﯽ شرکتها در ﺷﺮاﯾﻂ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﻗﺮار دارد و اﮐﺜـﺮ شرکتهای اﯾﺮاﻧـﯽ به علت ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺗﻮرﻣﯽ ﮐﻪ در ﮐﺸﻮر ﺣﺎﮐﻢ اﺳﺖ ﺗﺮﺟﯿﺢ میدهند ﺗﺎ وﺟﻪ ﻧﻘﺪ را ﺑـﻪ دارائیهای دیگر تبدیل ﮐﻨﻨﺪ و اﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﺑﺎﻋﺚ میشود ﮐﻪ شرکتها در ﺳﺮرﺳﯿﺪ بدهیها درﻣﺎﻧﺪه ﺷـﻮﻧﺪ و ﺑـﻪ اﻋﺘﺒـﺎر ﺳﺎزﻣﺎن ﻟﻄﻤﻪ وارد ﺷﻮد.
ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻧﺸﺎن داده اﺳﺖ ﮐﻪ اﻏﻠﺐ شرکتهایی ﮐﻪ ﺑﺎ ﭘﺮﯾﺸﺎﻧﯽ ﻣﺎﻟﯽ ﻣﻮاﺟﻪ ﺷﺪه و نهایتاً ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺑﺮﺧـﯽ از آﻧﺎن ﺑﻪ ورﺷﮑﺴﺘﮕﯽ ﮐﺸﯿﺪه میشود. ﯾﮑﯽ از دﻻﯾﻞ ﻋﻤـﺪه آن ﻣـﺪﯾﺮﯾﺖ ﺳـﺮﻣﺎﯾﻪ در ﮔـﺮدش میباشد.
هیچ تحقیق داخلی تاکنون به بررسی شناسایی عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری سرمایه در گردش در شرکتهای فعال در صنعت داروئی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران و رتبهبندی این عوامل بر اساس شیوهی تحلیل عاملی نپرداخته است. این پایاننامه برای اولین بار به شناسایی و دستهبندی و درنهایت اولویتبندی عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری سرمایه در گردش در شرکتهای فعال در صنعت داروئی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران میپردازد. فلذا این موضوع بدین شکل اولین بار در این تحقیق صورت میگیرد.
اهداف تحقیق
ارزش و اعتبار قوانین هر علم و تحقیقی به روششناختی که در آن بکار میرود بستگی دارد و هدف علمی این تحقیق ارزش و اعتبار بخشیدن و پاسخگويي به سوالات تحقیق میباشد تا این تحقیق بتواند در بالا بردن سطح دانش عمومی موردنیاز استفادهکنندگان مؤثر باشد و همچنین زمینهساز بستر مناسبی برای تحقیق آتی در سایر مراکز آموزشی و پژوهشی باشد. اهداف این تحقیق بهصورت به شرح زیر میباشد.
اهداف تحقیق حاضر بر اساس تقسیمبندی اهداف به اهداف اصلی و فرعی به شرح زیر قابلطبقهبندی میباشد:
هدف اصلی:
رتبه بندي عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه در گردش درشرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار تهران.
اهداف فرعی:
شناسايي عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار.
اندازه گيري درجه تأثیر عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار.
رتبهبندی عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار.
سؤالات تحقیق
سؤال اصلی:
عوامل مؤثر، درجه تأثیر و ترتیب اهمیت عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار کدام است؟
سؤالات فرعی:
عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار کدماند؟
درجه تأثیر هرکدام از عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار به چه ميزان است؟
ترتیب اهمیت یا رتبهبندی عوامل مؤثر بر سرمایهگذاری در سرمایه گردش در شرکتهای فعال صنعت داروئی بورس اوراق بهادار چگونه است؟
فرضیههای تحقیق
به دلیل اینکه کل جامعه آماری در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است، لذا در این تحقیق فرضیه نداریم و هدف پاسخ به سؤالات تحقیق است.
روش پژوهش
الف) پژوهش از حیث هدف کاربردی قلمداد میشود، زیرا با استفاده از مدلها و روشهایی که بر پایه نظریههای موجود است سعی در حل مسئله یا مشکل شرکتهای بورسی، یا بهبود در وضعیت آنها داشتیم.
ب) روش استنتاج این پژوهش در چهارچوب روش توصیفی صورت گرفته است
ج) طرح تحقیق پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی است، یعنی بر مبنای تجزیهوتحلیل اطلاعات گذشته و تاريخي (صورتهای مالی شرکتها) انجامشده است. روش پژوهش این تحقیق ازنظر ماهیت و محتوا از نوع ریاضی است که با استفاده از دادههای ثانویه مستخرج از صورتهای مالی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران به تحلیل رابطهی ریاضی پرداختهشده است.
قلمرو پژوهش
هر پژوهش باید دامنه مشخص و تعریفشدهای داشته باشد تا پژوهشگر در تمامی مراحل احاطه کافی بر کار خود داشته باشد و بتواند پیامدهای حاصل از نمونه را به جامعه آماری تعمیم دهد. قلمرو این پژوهش ازلحاظ موضوعی، زمانی و مکانی به شرح زیر میباشد:
قلمرو موضوعی
قلمرو موضوعی پژوهش ارزیابی عوامل مؤثر بر تعیین سطح سرمایهگذاری در سرمایه در گردش شرکتهای فعال در صنعت داروئی پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است.
قلمرو مکانی
قلمرو مکانی پژوهش شامل شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در صنعت مواد دارویی بوده است.
قلمرو زمانی
قلمرو زمانی تحقیق حاضر بر مبناي بازه زماني دادههای موردمطالعه عبارت از بازه زماني 5 ساله مربوط به سالهای عملكردي مالي 1388 الی 1392 بوده است.
تعریف واژهها و اصطلاحات تحقیق
سرمایه در گردش: سرمایه در گردش یک شرکت مجموعه مبالغی است که در دارائیهای جاری سرمایهگذاری میشود. اگر بدهیهای جاری از دارائیهای جاری یک شرکت کسر گردد سرمایه در گردش خالص به دست میآید. بسیاری از دارائیهای جاری از محل بدهیهای جاری تأمین مالی میشوند درعینحال برخی از شرکتها بخشی از دارائیهای جاری خود را از محل بدهیهای بلندمدت یا از محل حقوق صاحبان سهام تأمین میکنند.
تحليل عاملي : تكنيكي است که براي مطالعه الگوي روابط ميان تعداد زيادي متغير وابسته و كاهش آنها بهصورت تعداد كوچكتري از ابعاد پنهان يا مخفي، به کار ميرود. از روش تحليل عاملي يا Factor Analysis جهت پي بردن به متغيرهاي زير بنايي يك پديده يا تلخيص مجموعهای از دادهها استفاده ميشود.
ساختار تحقیق
گزارش تحقيق حاضر طي 5 فصل به ترتيب زير ارائهشده است.
فصل اول: در اين فصل كليات تحقيق ارائه مشتمل بر تشريح و بيان موضوع، اهداف و سؤالات تحقيق، روش كلي تحقيق، قلمرو تحقيق، تعاریف عملیاتی واژهها مورداشاره قرار گرفت.
فصل دوم: در اين فصل ادبيات و پيشينه موردبررسی قرارگرفته است. در اين فصل پس از ارائه مبانی نظری موضوع تحقيق، تحقيقات مختلفي كه در رابطه با ابعاد مختلف موضوع پژوهش انجامگرفته، بررسي میشود.
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است |